Honlap-tervezés megrendelése

Szeretnénk segíteni a saját honlapra vágyóknak abban, hogy hozzáértés nélkül is egy minimálisan elvárható felkészültséggel állítsa össze igényeit leendő honlapjának látványát, működését illetően.

Mit érdemes tudni a honlapról?

Kapcsolódó témák: ingyen honlap

Ha az elhatározás megérett arra, hogy elkészüljön egy céges honlap, akkor először is el kell dönteni, hogy a honlap milyen funkciókkal rendelkezzen. Az általános elvárás: a céget és tevékenységét bemutatni, a cég termékeit attraktívan láttatva – az érdeklődők számára követhető csoportosításban és könnyen érthető jellemző értékekkel ellátva – felsorolni. Biztosítani egy kapcsolat-oldalt, ami az összes elérhetőséget tartalmazza. A dinamikus honlap erős interaktivítással rendelkezik. Ezek a dinamikus elemek a bejelentkező, üzenő felületektől kezdve a zenehallgatás és videolejátszás lehetőségén keresztűl az online webárúházakig terjedhetnek. Mindezek után össze kell állítani (vagy összeállíttatni a területhez értő szakemberrel) a tartalmat abban a tartalmi kiosztásban és sorrendben, ahogy az a cég szakszerűsége szerint fontos. Így már érdemes szakemberhez fordulni. Megbízhatunk egy webgrafikust vagy informatikust (ez igény kérdése) hogy készítse el a honlapot, ami akkor kezdődik, amikor a pontos tartalom összeállt (amit aztán az internetes protokol alapján egy erre elkészített algoritmussal, szerkezettel építi meg a webes szakember). A készítővel még tisztázni kell a tárhellyel és a későbbi feltöltéssel (ha szükséges) kapcsolatos teendőket.

példa a honlap működésére

A honlap tartalma

Kapcsolódó témák: ingyen honlap, CMS rendszerek »

A honlap tartalma több(!)fajta tartalmi egységből áll(hat) össze, ezeket szaknyelven erőforrásoknak nevezik. Összességében a szöveges állományokból, a képekből, a zenei tömörítésekből, a különböző animáciokból és videófájlokból tevődik össze.
Általános kiinduló hozzáállás, hogy ezeket a megrendelő adja át elektromos tárolású formában a website készítőjének, de előzetes megállapodás bármilyen megoldást felvethet.


A honlap tárhelye

A tárhely minősége azért fontos, mert nagy mértékben tőle függ a honlap gyorsasága, vagyis az oldalak letöltési sebessége.
A tárhely jellemzői:

1. Mik és milyenek a tárhelyen futó programok

2. A tárhely szervere milyen sávszéleséggel, milyen gyors adattovábbítással kapcsolódik az Internethez.

3. (a saját gépünk kapcsolódási módja, annak értékei is a letöltés sebességének meghatározója)

Keresés

Egy honlap frissítése az a feltöl- tött állomány időszerűségének függvénye, tehát ami elveszti információs értéket, azt frissebb információval lecserélik. A fel- töltés nem azt jelenti, hogy hiá- nyos tartalommal megjelenik és aztán ezt a hiányt pótoljuk a működés közben.

Az informatikai ismereteket nem szakemberként ismerő honlap- tulajdonosok, üzemeltetők ahhoz, hogy friss információk- kal, adatokkal, erőforrássokkal szakmai ismeretek nélkül is feltölthessék oldalaikat, ahhoz úgynevezett CMS rendszer szükségés.
A CMS rendszereknek ma már létezik magyar nyelvű demo központja (award).

vissza a lap tetejére